• Телефон: +86 (0) 769-8173 6335
 • Е-пошта: info@uvndt.com
 • Бизнис вести

  • LED UV-лекување ламба во индустријата за печатење

   LED UV-лекување ламба во индустријата за печатење

   Неодамна со години, UV LED технологијата за лекување широко се користи во печатењето и покажа брз тренд на раст заради неговата разновидност на предности, што е УВ-печатење? УВ-печатењето е форма на дигитално печатење што користи UV-системи за лекување за да се исуши или да лечи мастило како што се печати. Бидејќи печатачот дистрибуира мастило на т ...
   Прочитај повеќе
  • УВ ЛЕР предности и апликации за технологија на лекување,

   УВ ЛЕР предности и апликации за технологија на лекување,

   УВ-LED лекувањето се однесува на техника што користи производство на енергија од LED диоди во UV-спектарот за третирање на мастила, премази, лепила и други материјали што можат да се лепат со УВ. Енергијата генерирана од УВ-светлината предизвикува верижна реакција што резултира во полимеризација на материјалот, со што се зацврстува или лечи ...
   Прочитај повеќе
  • Што е флуоресцентна проверка на пробива

   Што е флуоресцентна проверка на пробива

   Флуоресцентна пенетрантна инспекција (процес на FPI) е еден од најчесто користените методи за не-деструктивно тестирање (NDT). Инспекција со флуоресцентен пенетрант (FPI процес) е брз и сигурен метод за преглед на вашите критични метални делови за пукнатини или недостатоци пред или по процесот на термичка обработка. Од ...
   Прочитај повеќе
  • Преглед на UV LED

   Преглед на UV LED

   LED диоди се полупроводнички уреди и честопати се нарекуваат цврсто осветлување или SSL. Процесот на производство е сличен на оној што се користи за правење компјутерски чипови - многу тенки слоеви на полупроводнички материјали се депонираат што кога се напојува - емитуваат светлина. За UV LED диоди со голема моќност, алуминиумски гал ...
   Прочитај повеќе
  WhatsApp Интернет разговор!